CKV KOAG

CkV KOAG is een middelgrote korfbalvereniging van ongeveer 350 leden. KOAG speelt haar wedstrijden aan de Driekamp in Krimpen aan den IJssel, maar zullen tweede helft veld verhuizen naar nieuwe kunstgrasvelden tegenover onze nieuwe clubhuis aan de Groene Wetering. Sinds een jaar spelen we onze zaalwedstrijden in de nieuwe sporthal boven ons clubhuis.

De meeste leden zijn te vinden in de jeugdafdeling. Behalve in de A hebben we in alle leeftijdsgroepen 3 a 4 jeugdteams.

We hebben op dit moment 4 seniorenploegen en maar 1 juniorenploeg. Onze E1 en D1 speelt eerste klasse, de C1 in de hoofdklasse en de B1 in de eerste klasse. Doel van KOAG is dat alle eerste ploegen eerste klas of hoger speelt.

Tweede doel van KOAG is dat alle kinderen, talentvol of niet twee keer in de week een kwalitatief goede training voorgeschoteld krijgt waarbij plezier en leren voorop staan. KOAG staat voor een grote uitdaging om met het weinige kader dat er is toch alle trainingsgroepen gevuld te krijgen met enthousiaste trainers.

Trainers moeten gaan samenwerken op gebied van training, methodieken en didactische werkvormen. Ook moet er overeenstemming zijn over de manier van spelen. Ook moet er regelmatig overleg zijn om te praten over spelers/sters en hun mogelijkheden.

Van de jeugdcoördinator verwachten we dat hij/zij

-   enthousiast is over het spelend leren
-   een adept is van positief coachen
-   aansturen van de leeftijdscoördinatoren
-   initiëren van activiteiten gericht op het beter maken van de speler(s)
-   meedenken over een jeugdplan
-   organiseren van trainersavonden
-   af en toe trainingen geven aan ploegen ter voorbeeld hoe het moet
-   vaak aanwezig zijn op de trainingsavonden om te kijken naar trainingen en te overleggen met
    trainers/coördinatoren

Wat je van KOAG kunt verwachten is een leuke dynamische vereniging waar heel veel mensen zich zeer actief voor inzetten. Een prima onkostenvergoeding naar de maatstaven van de vrijwilligersvergoeding bij een korfbalvereniging.

Wij zitten om je te springen!  Reacties graag naar tc@ckvkoag.nl

(28-9-2017)